Loggbok, Verdensrom

Onsdag kveld

Teleskopet jeg og R ga hverandre til jul kom i går, og i dag var det tid til å prøvemontere det hjemme i stua. Etter en prøvemontering hjemme i stua kom jeg raskt frem til at dette måtte prøvemonteres i friluft også, og siden jeg låner bil denne uka var det bare å sette i gang. Jeg har kikket på kart over lysforurensning i det siste, og har merket meg at Maridalen ser ut til å ha bra kombo av lite lys og kort reisevei.

Det var 14 minusgrader, så selv med ekstra lag med ull og klær ble det ganske fort kaldt. I tillegg hadde jeg ikke tatt meg tid til å kalibrere søkesiktet og hovedrøret, så det ble mest stjernekikking på vift. Men det var også stas. Jeg så Pleiadene og Vega, og fikk vekslet litt mellom de ulike okularene for å se hvordan det funket. Jeg hadde heller ikke montert datastyringen av teleskopet, så det må også testes mer en annen gang.

Alt i alt veldig fornøyd med teleskopet, og gleder meg enormt til jeg får lekt med det igjen!

2016-01-06 19.17.05

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *