Avdeling storbyen, Livet på landet

Paprika, dill og ruccola plantet

Livet på landet (avdeling storby) er i gang med vårsesongen! Nå er nemlig de første frøene i jorda.

I denne omgang har jeg plantet litt dill, litt ruccola og tre paprikafrø.

Jeg plantet de samme tingene i fjor (pluss litt til), og det var overraskende moro – selv om jeg vel ikke smakte på noe av det. Den beste og morsomte delen av det er akkurat idet de bittesmå, grønne stilkene slår seg løs av jorda og kjemper seg opp i friluft. Paprikaplanten (og eple-treene, som jeg plantet i fjor) er omgitt av noen små, omfavnende og beskyttende blader idet den bryter seg fri. Når de kommer opp av jorda ser det ut som om den kommer i feil rekkefølge – som om de beskyttende bladene og øverste delen av stilken har blitt hengende fast under jorda, og stilken mellom rota og bladene har bøyd seg opp i frisk luft og deretter fått hjelp til å trekke resten opp:

Og etter en stund vender bladene seg opp, og planten begynner å vokse mer riktig vei.

Så står de der, da, og danser seg mot sola:

Vel, dette er jo en omfattende foregripelse av begivenhetens gang – årets avling er jo bare såvidt kommet i jorda. Og dermed ser de ut som dette.

Ruccola og dill (hendig plassert i en brødform jeg ikke bruker):

2016-01-11 08.31.03_1

Paprika:

DSC_7860

DSC_7861(Jeg hjalp frøene ordentlig ned i jorda etter at photosessionen var over, altså.)

Frøene tok jeg, i år som i fjor, fra en helt vanlig butikkjøpt paprika:

DSC_7856

(Jeg tror ikke det er bra å sette sånt ut i «fri» jord, av hensyn til spredning av plantesykdommer og sånt, men jeg tror og håper det går greit her i vinduskarmen.)

Så får vi se hvordan det går i år!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *