Foto, Teknologi

Colorize it

Jeg kom over en nettside hvor noen folk prøver å lage en algoritme som automatisk fargelegger sort-hvitt-bilder. Etter hva jeg forstår er den fortsatt under utvikling, men det er allerede morsomt å prøve seg med gamle bilder jeg har scannet. Her er noen smakebiter. Om du vil prøve sjæl, finner du nettsida her.

Min favoritt, hvor resultatet ble best, tror jeg må være mormor på hest, hjulpet av sin bror Johan. Både gresset, hesten, himmelen og folkene ser naturlige og riktig farget ut:

 

Men også de andre er imponerende gode – tatt i betraktning at et dataprogram må kjenne igjen gjenstandene, vite hvilke farger de pleier å ha, eller – hmm – hvordan funker egentlig dette? Imponerende er det lell.

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *