Dagmarsplass, Hageliv

Prosjekt takrennenedløp

Utgangspunkt: Fra sluket borte ved veggen gikk det skjult rør til rett bortenfor betongplattingen. Det var ikke veldig langt fra husveggen, så jeg ville ha utløpet litt lenger unna. (Her har jeg allerede kommet et stykke på vei – jeg har gravd grøft fra utløpet og bort forbi hekken, hvor tre hekkeplanter måtte på en liten ferie på landet underveis.)

Etter litt knoting med vinkelen på svingen kom ting etterhvert på plass. Røret svinger rett bortenfor hjørnet på plattingen. Alle skjøter hviler på steiner. Svingen er i tillegg støttet opp sideveis av en stein. Skjøtene er også forsøkt festet med tec7, men pumpa jeg fikk kjøpe sammen med tec7-tuben knakk på tredje pumpetak, så det ble litt klissete og vrient, det hele. Etterpå pakket jeg jord godt under og rundt røret. Når røret var tilstrekkelig tildekket komprimerte jeg jorda så godt jeg kunne ved å tråkke på den. Likevel må vi vel regne med at det synker litt sammen etterhvert som det utsettes for regn og tid.
Jeg brukte plassen ved siden av hekken som lagringsplass for jord mens arbeidet stod på. Det var ganske mosegrodd der fra før, så det var litt vanskelig å vite når jeg hadde tatt bort jorda jeg hadde lagt der, og når jeg hadde passert mosen og fjernet jord som lå der fra før. Uansett er det veldig mye Fin Lilla Blomst igjen, og det er bra! (Jeg må lære meg navn på flere planter også, altså.)
Utløpet er støttet opp av stein. De er ikke stablet eller bygget veldig godt, så vi får se hvor lenge de holder seg som det der. I fall det skulle komme mye vann på en gang renner vannet ned på en stein, sånn at vannstrålen ikke skal grave seg nedover i jorda der det treffer.
To av de tre hekkeplantene ble satt tilbake igjen etterpå. De har stått noen dager over bakken mens arbeidet har pågått, med bare små jordklumper rundt røttene, så vi får se om de tar seg igjen her og vokser videre eller ikke. Jeg raket nedi godt med gressfrø i jordområdene, så med litt flaks kan det hende det kommer gress opp igjen om to til fire uker.
Nedløpet har også fått seg løvrist.
Det offisielle navnet på denne delen av tomta er Solplassen, for før naboens skog vokste seg så monumental har man nok hatt ganske fin kveldssol her. Akkurat nå gjør det nytten som ekstern lagring for ting som skal kjøres til bossen, men som ikke får plass innomhus noe sted.
Man blir aldri for gammel til å leke med vann! Dessuten er det gøy å se at det funker. Gleder meg til å gå ut og inspisere neste gang det regner!
Hagen foran huset begynner også å strekke på seg i varmen.
Dagmarsplass!
Et prosjekt for fremtiden er å grave frem/opp igjen steinrekka som har ligget i hagen, men som har blitt overgrodd med tiden, og å integrere det med et hvitt stakittgjerde på noe vis. Men det blir nok ikke denne helgen. Følg med, følg med!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *