Dagmarsplass

Huset som det så ut før

Jeg bestilte Osterøy Bygdebok i to bind på nett her om dagen, og i kveld kom de levert på døra. Et lite stykke uti boka var et flyfoto av Reigstad – og jommen var ikke huset vårt med!

Så syntes jeg det var noe kjent både med årstall og fargeprofil, og et lite nettsøk bekreftet teorien: Bildene ble tatt av Widerøe i 1963, og er del av samme prosjekt som gjør at vi også har flyfoto av Helland fra omtrent samme periode.

Som også innebærer at tilgjengeligheten til bildene er ganske god. Når jeg gikk gjennom hele mappen med flyfoto fra Osterøy viste det seg at det var opptil flere bilder huset vårt er med på. Det kan se ut som at det har vært enten grå-blått eller gult – det varierer litt fra bilde til bilde. I tillegg ser man at det var enda mer landlig på Reigstad i 1963 enn det er nå i 2017.

For moro skyld har jeg sammenlignet de gamle bildene med mer moderne skråfotoer fra Gule Sider. Så har jeg nummerert de bygningene som går igjen begge steder. Dra frem og tilbake for å se bildene med og uten tallmarkeringene.

Nummer 1 er huset vårt.

Det blir veldig godt synlig at det har skjedd mye både med nabolaget og huset vårt siden 1963, og at vegetasjonen griper godt om seg på femti år når den ikke holdes nede.

Så må vel et nytt punkt på lista nå bli å sende opp dronen for å ta bilder i så lik vinkel og avstand som mulig til de bildene fra gamledager.. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *