Dagmarsplass, Hageliv, Poteter

Potetene satt!

Det blir ingen poteter på Helland i år. Men på Osterøy, her blir det poteter! Kanskje da, vi får jo se, jeg mener, man vet jo aldri. Men jeg har iallefall satt poteter! Arielle, heter dem. Det var 15-16 av dem i jorda, de hadde svære groer fra før, så får vi se om de blir til noe.

Det er bare et bittelite stykke, men det ble likevel en del strev med å grave det opp. Jeg prøvde å vende så godt jeg kunne, sånn at gress og mose kommer langt nok ned i jorda til at det bare råtner, og ikke kommer opp igjen i åkeren. Men jeg kom ikke veldig dypt, så jeg er spent på å se om det fungerte.

Jeg er jo vant med at potetene står 500 kilometer unna, men her er de rett utenfor stuevinduet, så nå kan jeg følge med hver eneste gang jeg spiser frokost eller bare går gjennom stua eller skal legge meg, og se om det har kommet noe opp av jorda siden sist.

Dette blir moro!

Det går også fremover i innendørsavdelingen av gårdsdriften her. Jeg har plantet litt ulike ting, men foreløpig ser det bare ut til å være fart i plukksalaten. Den er det til gjengjeld ganske mye fart i:

I løpet av potetsettingen dukket det også opp flere spennende greier i jorda. Jeg er nok litt preget av å ha lest lokalhistorie om steinalderfunn og helleristninger i det siste, men noen av steinene så veldig tilvirkede ut, altså. I tillegg dukket det opp noe som vel må være et bein av noe slag. Jeg tipper hest eller ku, men hvis det er en dinosaur, og den er uoppdaget, skal den hete Eivindusarus Rex.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *