Bokliste, Bøker kjøpt, Bøker lest

Mur, far og dotter – ei bok om tørrmurring

Jeg begynte å stable noen stein i hagen for å lage til noen bed for roser og planter, og fikk tips om denne boka på bluesky. Og det er jeg glad for! Boka forteller lettbeint og lavmælt om hvordan arkitekt-datteren og steinarbeider-faren bygger en mur sammen. Om detaljer i arbeidet, bruk av verktøy, teknikker for stabling og tegninger og enkle og fine forklaringer. Boka trekker også opp et bakteppe av større perspektiver rundt steinbygging og hvilken betydning den har hatt for oss – det «store oss» – både lokalt, regionalt og globalt, gjennom tidene og mange tusen år tilbake.

Anbefales!

Mur, far og dotter - ei bok om tørrmurring Bokomslag Mur, far og dotter - ei bok om tørrmurring
Kjersti Aase Winjum
Skald
2022
Innbundet
191
https://www.ark.no/produkt/boker/dokumentar-og-faktaboker/mur-far-og-dotter-9788279593478