Samfunn og politikk

Noen mener det har blitt for mye pride. Jeg er uenig.

Ålesund kommune har bestemt at ingen skoler får flagge under pride. Denne rektoren her er min nye helt. Det blir ikke flere skeive barn av at vi markerer pride. De føler seg bare litt mindre alene, litt mindre redde, og får det litt mindre kjipt. Det er bra for dem, og bra for oss alle. Samfunnet får minst bry med og mest nytte av folk når de har det bra.

Det er helt imponerende hvor mye (mer eller mindre) lavpannede konspirasjonsteorier folk må finne på om pride i forsøket på å gjøre det vondere, vanskeligere og farligere å være skeiv eller trans enn det allerede er. Det er imponerende hvor lenge seiglivede misforståelser kan få styre polemikk og politikk.

Noen mener det har blitt for mye pride. Jeg er uenig. Og saken fra Ålesund er med på å bevise det. Frem til alle trekker like mye på skuldrene over at noen er skeiv eller trans som at de er hetero eller cis, har vi hatt for lite pride, ikke for mye. Legning og kjønnsidentitet burde ikke være noen big deal. Men så lenge samfunnet fortsatt mener at det er det, trenger vi pride.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *