Vi kaller det jo å høste bær, gjør vi ikke, så det er med bismak når jeg står midt i juli og plukker moden rips for å lage syltetøy. Havet blir varmere, lufta blir varmere, høsten kommer tidligere, bærene modnes tidigere. Så her er vi.
Første runde er en blanding av rips og syltetøy. Og fordi jeg kommer til å glemme hva jeg gjorde neste gang jeg skal røre sammen noe, eller når jeg spiser dette og lurer på hvordan jeg lagde det, skriver jeg det ned her.
- 800 gram rips fra hagen
- 200 gram bringebær fra hagen
- 775 gram bringebær fra butikken (som er komisk fordi jeg kjøpte tre kurver á 300 gram, og ikke egentlig kastet noe særlig fra dem)
- 600 gram sukker
- 1 pose Tørrsleffs frysepulver
Pakket bokser á i 10 x 200 gram og 1 x 300 gram.
(Jeg tror det ble for mye bringebær og for lite rips. Så får vi se.)