Loggbok, Verdensrom

Torsdag kveld

Hadde lånt bil, og var i Maridalen med bror og teleskopet. Vi fant en slags gårdsvei hvor det var iallefall middels mørkt. Var plussgrader i sentrum, men seks-åtte minus der oppe. Var også litt disig, og vanskelig å få ordentlig nattesyn med all snøen.

Da vi kom frem oppdaget jeg at stativet var tomt for batteri, så vi måtte manøvrere manuelt. Fikk allikevel sett Orion-nebulaen, både gjennom 25mm-, 10mm- og 10mm-okular med barlow-linse. Etter litt leting fant vi også Andromeda-galaksen, både med 8×42-kikkert og gjennom 25mm- og 10mm-okular. Den har jeg aldri sett før, så det var skikkelig kult! Vi kikket også på deler av stjernebilder, blant annet Pleiadene.

Jupiter kom over horisonten ganske sent, og fra der vi stod var det en ås og trær i veien, så vi fikk ikke med oss noen måner.

Loggbok, Verdensrom

Onsdag kveld

Teleskopet jeg og R ga hverandre til jul kom i går, og i dag var det tid til å prøvemontere det hjemme i stua. Etter en prøvemontering hjemme i stua kom jeg raskt frem til at dette måtte prøvemonteres i friluft også, og siden jeg låner bil denne uka var det bare å sette i gang. Jeg har kikket på kart over lysforurensning i det siste, og har merket meg at Maridalen ser ut til å ha bra kombo av lite lys og kort reisevei.